Ställa in VPN-regler för oskyddade Wi-Fi-nätverk

Kaspersky-appen utvärderar säkerhetsstatus för ett Wi-Fi-nätverk. Du kan konfigurera appen till att aktivera säker anslutning för de Wi-Fi-nätverk som anses vara oskyddade.

Så här konfigurerar du automatisk aktivering av en säker anslutning för oskyddade Wi-Fi-nätverk:

1. Öppna VPN.
  2. Tryck på Inställningar > Smart skydd.
  3. Tryck på För osäkra Wi-Fi-nätverk och välj ett av följande alternativ:
    • Fråga. Appen visar ett meddelande och uppmanar dig att aktivera en säker anslutning när du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk.

Tillåt att Kaspersky-appen skickar aviseringar. Annars kan appen inte varna dig och erbjuda att skapa en säker anslutning. Information om hur du konfigurerar aviseringar finns i OS-dokumentationen.

• Säkra anslutningen. Appen aktiverar en säker anslutning när du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk.
    • Gör ingenting. Appen visar inte något meddelande och aktiverar inte en säker anslutning när du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk.
  4. Tryck på Tillämpa.